Emeraldking-aquatics livebearers

Dominique DUMONT (from Paris-France) (10:26, 13 sep 2020)
My favourite site about Endler's that i love.
Many pics and very usefull explanations.
A huge work, congratulations to you, Stan ! How would life be without Livebearers ?
JuiceBox (8:13, 2 mei 2020)
I love all of your photos :) found you on fishforums.net
Pumipat thamyo (14:51, 28 aug 2019)
Hello. I learned and started to understand more for endler fish. And would like to follow up on your work. Thank you.
DJ Roger More (2:33, 16 jul 2019)
I came across your site by doing a keyword search on aquatic guppies and here I am. I have bookmarked your site and look forward to reading your escapades and endeavors. You are clearly a knowledgeable breeder and enthusiast. Keep up the good posts. DJ Roger More, N.Y.
miguel helmes (12:15, 1 feb 2019)
zeer interesante site,compimenten daarvoor, ik ga het ook nog vaker lezen

met vriendelijke groet miguel
Eddy van Gestel (19:42, 10 nov 2018)
Ik net je site gelezen en bleef maar lezen.Wat een geweldige site is dit .Ik zal het wel vaker lezen.
Met vriendelijke groet. Eddy
cliff buchanan (4:29, 28 okt 2018)
Yes, Enjoy your site I also am a big fan of Feral Type Guppy's

Regards
Cliff
Shaun Keightley (1:13, 13 jan 2018)
A wonderful site Stan.
I started breeding both endler and endler hybrids a year ago. This site is a real inspiration to us hobbyists
Sharif James Zainal Aziz (16:01, 10 jan 2018)
Been interesting learning from you thus shirt time and I'm gonna spend more time gojng through thhs site. On your intro page i see some similar thinking about aquarium disease control and not using chemicals for treatment. I prefer prevention. Anyway, looking forward to the site updates.
Henry Goldman from Philly, Pennsylvania (19:05, 1 aug 2017)
Happy 50th birthday today, my friend. Hopefully you'll engage with fish and fishtanks for another 50 years.
We lin chan (6:24, 30 apr 2017)
Good web site thanks
Alex Vyse (16:40, 20 jan 2017)
Beautiful site, and beautiful sight. ;) Thank you for all of your work on the site, and on the fish. Please keep it up!
Brenda Reuvers (16:31, 13 okt 2016)
Hoi, ik heb dit jaar ook guppen in paar buitenbakken gehouden en dat was geweldig. Ik heb het voorgaande jaar uw site ontdekt en las het gedeelte over het houden van aquariumvissen buiten. Dacht eerst dat dat overdreven was maar mijn nieuwsgierigheid gaf me toch een zetje. En dus heb ik het dit jaar ook eens uitgeprobeerd. En ik ben nu helemaal verkocht. IK heb ze dit afgelopen weekend binnengehaald omdat het nu toch al een stuk kouder is geworden. Maar volgend jaar ga ik weer groepjes buiten doen. Blij dat ik uw site heb ontdekt. Ik zag inmiddels dat er nog meer visjes op de site staan vermeld. Een groetje uit Winterswijk
Andrea Müntz (17:59, 31 aug 2016)
Klasse Homepage! Habe ich ihnen nicht ermals in Duisburg begegnet? Das muß bei Zoo Zajac gewesen sein. Sie warn so sympatisch am dessen Tag. Wir haben ja über die tollen Lebendgebärenden geredet. Ich bin mir sicher das sie es warn. Liebe Grüße aus Dortmund
D.Oosting (18:29, 3 aug 2016)
Ook hier nog even een hartelijke dankzegging voor de bijdrage van u. Het werkstuk over levendbarenden is zeer goed bij onze werkgroep gevallen. Dhr. Schijndel laat zich bij deze ook hartelijk danken voor de vissen die u op zijn verzoek toegestuurd heeft. Wij houden in de toekomst nog graag contact met u. Met vriendelijke groet, Daniëlle Oosting
Ben Voorts (17:54, 16 jun 2016)
Dank je wel voor jouw bijdrage. Het artikel gaat mooi worden. Er ligt nog een verzoek op stapel. Daar zal ik jou t.z.t. een mail doen toekomen. M.vr.gr., Ben Voorts
Adrie Rekers (13:00, 11 mei 2016)
Dag Stan, ik wilde je nog bedanken voor de visjes die Suzanne Melchers voor me mee heeft gebracht. Ze doen het goed en welllicht dat ik aankomende maand weer wat bij je laat ophalen. Hierzo in Amsterdam en omstreken kon ik deze vissen namelijk niet vinden. Ik ben dus ontzettend blij dat ik ze nu heb. Vriendelijke groeten.
Bernd Müncker (17:09, 26 apr 2016)
Danke noch vielmals für den Vortrag am letzen Donnerstag. Ihren Thema "Superfötation" hat uns sehr gut gefallen. Wir sehen uns noch. Mit bestem Gruß, Bernd Müncker
Miyah Kojimo (18:08, 25 jan 2016)
Thank you for the great info. I also am keeping an aquarium with guppies in it. They're so cute. I live far from you in Tsuruga, Japan.
Pam Walters (17:27, 21 jan 2016)
Hi Got your website link from Gerald Ruthfort who you know from a forum. Thank you for sharing this all. You gave me some pretty good inspiration. Pam from Richmond, VA
Charles Wirmington (14:54, 6 jan 2016)
My best gratitudes for the package with the blond Vienna emerald guppies, the golden livebearers, cuban limias and the blond red chest endlers. All have reached in good health thanks to the heatpacks inside. Even my wife loves them dearly knowing that she's not such a fish fan as I am. So, that should be considered a compliment towards you. Regarding the xenophallus umbratilis we wll come back to you in spring. Also our best wishes for this new year. Charles and Sarah Wirmington. Hastings, UK
Renny Pirthwald (16:14, 17 nov 2015)
Thank you so much for the leopardfish. Those fish have reached us on October 29th. In some way I'd thought that they wouldn't make it alive but they were pretty healthy when we opened the parcel. Again thank you so much for them and it seems worth to order again some time. Best regards from Grayson, GA (USA)
Clément L'Ancourt (16:32, 29 sep 2015)
Hello, It's been nice seeing you again at this year's edition of the Naturaria fair in Antwerp. We drove a couple of hours to visit this event again and to see your beautiful fish again. So glad, that we have bought those gold mollies, catemaco platies and dwarf swordtails. My wife is really fond of xiphos and now I'm a huge fan of them as well now I've bought these fish from you. We'd like to thank you so much again and it's been nice talking to you in Belgium Untill next year. Salut, Clément & Silvy L'Ancourt (from Forges-les-Aeux, France)
Dr. Cali de Puérez (14:53, 19 jun 2015)
Hello mr. De Jong, I have been looking at your website for a while now and I am most intrigued by your website and how you profile yourself as an aquarist. Your passion which I've picked up while making the journey through your website is enormous. Something I really do appreciate while screening a fellow aquarist. It's been a delight to have read this all. An aquaintance of mine and former associate Dr. Aldonza Hinojosa has referred me to your site. I myself am 77 years of age and a retired ichtyologist but still very interested in ichtyology. Got my PhD way back at Indiana University. And as an ichtyologic scientist I'd like to give my best regards to a passionate aquarist who clearly knows his way around. And I do hope that you will continue your devotion, knowledge and experiences and pass it on to others. My specialism has also been livebearers and I do see a younger version of me in you. I do hope that you'll see this as a compliment. The way I've intended to. With gracious regards from Urrao, Colombia. Dr. Juan Cali de Puérez, PhD
Frida-Louise Schröder (17:17, 3 jun 2015)
I admire you for being an excellent aquarist. I have been reading through a lot of other dutch livebearer websites but in my opinion the commercial aspect is really present overthere. Which I don't sense with yours. This is a good thing for I do sense much more passion on your website than on any other similar dutch websites I've read. To me this makes you a true aquarist. If some day it will be possible for me to travel to your place I gladly would do it. I am dealing with severe lung problems which makes me less mobile. Hopefully, I when I'm fit again, we can meet up in person. I'm sure I can learn a lot from you about livebearers. Untill than I like to give my best regards. Frida-Louise from Wiesbaden, Germany
Brett Furgers (16:16, 26 mei 2015)
Thank you so much for the useful advice you've given me. Had the lousiest advice in almost every lfs concerning my tank problems. The ones you've been giving me have been very useful. My fish look a thousand times better than before. And you know what? It hardly has cost me a dime! So again, thank you so much for your great help. Regards from a very happy fishkeeper Brett from Billings, Montana
Veertje Langemans (16:33, 28 apr 2015)
Onze hartelijke dank voor het sponsoren van de vissen en het advies. Ook Juliën Weertgens laat zich hartelijk danken voor de bijdrage. Als wij wat voor je terug kunnen doen, laat het ons rustig weten. Wij zijn nu gered met ons project en nogmaals dank je wel dat je zo snel bent ingesprongen om het project te redden. Zeer vriendelijke groet, Veertje Langemans
Sandy Schultz (21:59, 5 apr 2015)
OOOPS!!! It should read "normal" lol
Sandy Schultz (21:59, 5 apr 2015)
SO GLAD you are not mormal.. too many of THOSE around already Stan!! Love you dear friend!!!
Marisa Fuentes (16:53, 26 mrt 2015)
Lovely man, lovely fish and a website full of love for fish Warm hi's from Spring Hill, Fl
Jared Phillips (18:21, 24 mrt 2015)
Awesome site! It's different from most other sites I've seen. But for sure plenty of info I can work with. Thanks buddy! A salute from Philly, PA
Rosalie Detmers (17:46, 5 mrt 2015)
Hallo Stan Danke für die Bekanntschaft letzter Woche. Die Fische machen es alle gut. Und die sind doch so wunderschön. Rechtherzlichen Danke und sicher bis bald. Auf wiederhören, Rosalie & Christian
Demi Rustenveld (18:10, 16 jan 2015)
Geweldig goede site. Hier leren we tenminste nog wat van. Goed weekend van Demi en Rogier Rustenveld.
Heather Ruppard (17:10, 6 jan 2015)
I sense love for your fish and your whole fish hobby. You must be a loving person as well. Wishing you all my best, Heather. Oh yes, before I forget. From Orange, California
Jack Bennett (4:17, 22 dec 2014)
Excellent site. Great job. Thanks from Canada, Amherstbug, Ont. jackbennettsr@hotmail.com
Stijn & Laura Witgers (18:51, 27 nov 2014)
Dag Stan Wij zijn het afgelopen weekend bij jouw aan de stand geweest op het vivarium. We konden een tijdje niet kiezen welke endlers wij graag wilden hebben. En na een goed half uur de knoop doorgehakt en voor de orchids en de staecks gegaan. Ze zitten in twee verschillende bakken. Allebeide soorten zijn zo prachtig dat wij besloten hebben om meer bij jou aan te schaffen. Je opperde dat je waarschijnlijk naar de reptielenbeurs in Houten gaat. Zouden wij dan bij deze 5 koppels rio oro, 5 koppels blonde blue stars en weer 3 koppels orchids bij je mogen reserveren? Wij komen zonder meer en denken rond 13.00 uur daarzo te zijn. De vissen die wij nu van jou hebben zijn zo top en de kleuren zijn inmiddels ook helemaal vol. We zien je weer in Houten. Tot dan, Stijn en Laura (Waddinxveen)
Herb Wayders (13:45, 17 nov 2014)
Got some mighty info about livebearers on your site. You helped me more than the average freshwater forum I've visited. Thanks for your help even though you're not even aware of it. Stay focused, pal! Herb from Tillamook, Oregan
Jürgen (8:30, 17 nov 2014)
Wohl die beste Website ever Sehr informativ. Lieben Gruß aus Dottikon Jürgen
Bertrand Machelsen (0:44, 30 sep 2014)
Dank u voor de mooie endlers die ik bij u op de naturaria fair heb gekocht. Ik heb toch wel spijt dat ik niet de blonde blue star erbij heb gehaald. Maar ik ben wel ontzettend blij met de 3 koppels normale blue stars van u. Ik tref u graag volgend jaar weer in Antwerpen. Met zeer vriendelijke groet. Bertrand Machelsen
Peter-Klaus Grabatski (16:40, 19 sep 2014)
War mir ein Vergnügen dir zu treffen in Adorf. Deine Red Chest Endlern sind toll und schwimmen vital im unseren Becken. Habe noch sämtliche Fragen aber darüber werde ich schon ein PM schicken. Peter-Klaus
Bridget Devlin (17:44, 4 aug 2014)
Oh hi, A wonderful site you've got. It's informative and yet really fun to read. I'm not much of a reader. So, this is a real compliment to you. I've googled""livebearers" and found this site. And your site really caught my attention. Hope you appreciate this comment. Canadian hi's to you from Stratford (Ont.)
Gabriëla & Demi Sneijders (17:58, 1 aug 2014)
Ja, ook van ons de hartelijke felicitaties met jouw 47ste verjaardag, vissenvriend. Maak er een hele mooie dag van en nog vele jaren vissenplezier toegewenst. De fishgeeks oet Oss
Beatrice Rheinfelder (17:47, 1 aug 2014)
Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to you Alles gute zum Geburtstag am 1. August. Hoffe du feierst es heute zusammen mit deiner Familie und Freunden. Liebe Grüße von uns, Familie Rheinfelder
George Wilsham (0:28, 1 aug 2014)
Happy 47th birthday Stan the Endlerman! Hope you'll have many more aquaristic years ahead! George W.
June Konohoko (18:11, 30 jul 2014)
Mahalo, I'm June Konohoko from the beautiful Island of Hawaii. My friend Page Ohukai refered me to your page. And I'm glad she did. It's so impressive how you're devoting yourself to this remarkable hobby. I'm totally thrilled. I myself have two 20 gallons tanks with just livebearers. I guess shipping fish over from Holland to Hawaii must be a burden. I'm not even done yet exploring your site but for sure I will by the end of this week. If we were closer I would definately like to talk to you about this all. Have a "fishy" nice day, June Konohoko (Kono-girl)
S. Freggers (17:46, 30 jul 2014)
Dank je wel voor jouw bijdrage aan het symposium. Sympathiek van je dat je de vissen aan ons doneerde. Jos Kuijers heeft de verdere zorg over de vissen op zich genomen. Selma Breezens laat zich ook bij jou hartelijk danken voor de lezing. Aan het thema "endemische wateren" zouden wij vaker aandacht moeten schenken. Jouw voordracht heeft in zeer positieve zin toevoeging voor ons gehad. Jouw verdere inzet m.b.t. de opzet van het symposium was uit de kunst. Bewijs was de goede opkomst. Hiervoor nogmaals onze dank. Verder vroeg Simon Strengers of jij nog even contact wilde opnemen met hem m.b.t een workshop "alternatieve ziektebehandeling bij visziektes". Tot horens, Sjan Freggers
liselotte vrijberg (15:36, 24 jul 2014)
hai, ik wil je even bedanken voor de visjes. Ongeveer een uurtje terug zijn ze bezorgd. de zakjes drijven in het water en ik laat ze wel over een half uurtjes los. ze zien er gezond uit. top top toppie! jouw site ziet er ook top uit en ik zal er geregeld op kijken of er weer wat nieuws is. groetjes
Tjerk Veurgts (16:48, 23 jul 2014)
Ha die Stan, ik kom dus net thuis en wordt er aan de deur gebeld. Staat m'n buurvrouw met een polystyreendoos voor de deur. Ik helemaal enthousiast als of het al niet warm genoeg is vandaag. Maar wat kan mij het schelen dat ik het hierdoor warmer heb gekregen. Want ik heb nu lekker de vissen waar ik al zolang op heb gewacht. Niet jouw schuld maar van een paar andere mensen die mij hebben laten stikken. Dus je kunt nu wel raden hoe happy ik ben met jouw zending. De hitte heeft de vissen niet geschaadt want ook de vissen zijn helemaal happy. De 4 soorten endlers die ik al een tijd zocht krijgen mooie onderkomens daar kun je verzekerd van zijn. Ik ga de zakken zo in de aquariums doen en dat wordt genieten vandaag. Doei, doei van ons, Maaike en Tjerk
Andrea Weitzer-Schigl (16:33, 23 jul 2014)
Tata... habe heute am Anfang des Mittags ein Paket bekommen. Schönen Dank für die Endlern. Die Tuxedos und EL Tigre Endlern sind beide sehr schön. Die Farben sind fabelhaft im Becken. Ich habe beide Stämme in zwei separate Becken gesetzt um die pur zu behalten. Ich wirde dich schon nachrichten wenn's Nachwuchs gibt. Ich danke dir nochmal vielmals und schönes Mittwoch zugewünscht. Andrea aus Westendorf (Tirol)
Petr Harkov (16:08, 22 jul 2014)
Ahoj Stanley, Fish have arrived safe and sound. This morning's arrival in Teplic. Many thanks. Vsetko dobre & pozdravy, Rodina Harkova
melinda cohen - reeders (14:44, 22 jul 2014)
Hallo Ontzettend fijn dat we bij je langs mochten komen. Jee, wat hebben we een keus bij je gehad. Alle 5 de bakken zijn nu gevuld. Eerst maar eens zien hoe alles loopt en misschien breiden we dan wel weer uit. Voorlopig zijn 5 bakken wel genoeg om onze aandacht aan te schenken. We willen je heel erg bedanken voor de gastvrijheid en de gezellige middag. En natuurlijk zijn we ook heel erg blij met onze nieuwe endlers. Veel liefs, geoffrey en melinda
Daniel Redcliff (18:06, 16 jul 2014)
Hello Stan, thank you for your contribution. The teddy tigers, porthole livebearers and the caudies have reached us safely this past monday. And thank you so much for your extra gift of those three pairs of el tigre endlers. It's just a local show we're organizing but we're are very grateful for your input. George Wilsham sends his regards and likes to acknowledge you for giving so much feedback when he contacted you these past months. If we can do something in return, please notify us. Best regards from your friends in Shrewsbury. Daniel Redcliff
Greg Carlings (15:43, 15 jul 2014)
Hi Stan Just got a parcel delivered from you. All fish are still alive and very vivid. So, this will answer also your question of how long it would take before shipment arrival. It took a whole week. The breathing bags have done their job. My brother will be really glad with the backhumped livebearers. All other fish are mine... LOL! The pictas are hard to get overhere. So, I'm in heaven with these fish and the rio solimoes wildguppies you've send. My wife and I will give it a thought to set up an endler tank as well. We'll notify you in time when we're done with the construction at our beachhouse. Thanks again from Las vegas... The Carlings family.
Astrid Lindsgrun (14:55, 15 jul 2014)
Hi Stan, thank you so much for the orchids and the staecks. I've received them today and I totally love them. They're so colourful and already swimming in their tank for about an hour now.I hope I'll be able to breed them. I will keep you posted. Thank you so much again. Greetings from Stockholm, Astrid
Teun Adema (0:25, 2 jun 2014)
Dag Stan, ik zie al dat Dave je bedankt heeft. Ik vond het ook een te gekke middag. Het was zeer boeiend en vol passie. Top! Wij wensen je een hele fijne nachtrust toe. Teun en Ida
Dave Strengers (18:59, 1 jun 2014)
Hoi Stan Wij willen jou ook nog bij deze hartelijk bedanken voor de lezing van vanmiddag in de blokhut. Mede omdat we het zo kort dag aan jou gevraagd hebben. Nou, op het laatst kreeg het onderwerp levendbarenden een leuke draai richting cichlides. Alleen maar omdat onze Stef Geertsema daar vragen over had. En je ging zo in het verhaal mee. Overduidelijk dat jouw kennis zich niet beperkt tot alleen levendbarenden. Wij vonden het een zeer geslaagde middag vol info-tainment en diepgaande stofgesprekken. Onze dank gaat ook uit naar Daphne Spinners die jouw naam als eerste keuze op onze tafel neerlegde om een lezing over levendbarende tandkarpers te geven. Geweldige keuze van haar! Geniet nog ff van het fraaie zomerweer van vandaag. Want voor je het weet is het weer weg. De groeten van ons "De vissengekken oet Buurse"
Silva Ramirez (18:06, 27 mei 2014)
Heard about you from José Mendez. You both seem to know eachother. Your focus seem to be livebearers according to him. Which I found out for myself right now as well for I've run through your website with my all my enthusiasm. Unbelievable how devoted you are to your hobby. Your fish should be blessed with you as their keeper. Fish loving regards from Cape Coral, Florida
Seth Hildain (16:43, 27 mei 2014)
Currently on an expedition in Brasil. Trying to catch fish (mostly livebearers)and exploring lagoons and so on. Great experience! Having a break now at an internetcafe. Crossed your site and it's amazing how you've set it all up. I'm into freshwater and brackischwater fish since the past 5 years. But don't have the experience which you have within this field. Still two weeks to go before I'll return to the states again. I'm from Orange, California. We've got fish in our waters as well but not these which I've seen on this trip. Way beyond beautiful! Thought I'd left you a message overhere. Never stop your love and devotion for this amazing hobby. I'd like to show my respect to you how you've been dealing with your love for fish throughout the years. Take care, Sethboy
Debby Swayne (17:28, 20 mei 2014)
Marvellous site you've got here. It's been a delight to have read it. Hope you'll continue your efforts in this field. Lovely regards from Daytona, Florida
Natasha Bergers (11:35, 4 apr 2014)
Hoi Stan, ik heb gezien dat je een witte endlerstam aan het opzetten bent. Prachtig om te zien.En nu maar hopen dat je nog witter kunt maken. Ik hou mij aanbevolen als je er genoeg vissen van hebt. Je weet me te vinden. Dikke knuffel van mij en de kids. xxxx, Natas
Jesse Raymes (11:21, 4 apr 2014)
It's been a while when I had a tank around the house. But ever since this week a 20 gallon tank is running at home. Definately livebearers will be filling up this tank. Wish I could put some teddy tigers as shown on your site in my tank. Love those little guys! Overhere these guys are hard to get. And my compliments how you've managed your site. Sunny hi's from Honolulu
Renee Hordijk (17:30, 25 mrt 2014)
Hai Leuk al die info over levendbarende visjes. En hele mooie endlers. Ik heb helaas niet de ruimte maar als ik het wel had dan kwamen hier wel meerdere bakken te staan. Geweldig mooi! Moet het nu doen met slechts 1 bak. Heb zelf black bar endlers er in zitten. Ga jouw site in de gaten houden.
Jannie Geurts (17:21, 21 mrt 2014)
Dag Stan, fijn dat wij ondanks jouw ziekte toch nog even langs mochten komen om wat vissen op te mogen halen. De twee kids zijn zo in hun nopjes met hun nieuwe aanwinst dat hun weekend niet meer stuk kan gaan. Alleen zal moeders toch zelf het onderhoud moeten gaan plegen. Hahaha. Je moet toch wat over hebben om de kids tevreden te houden. Dank je wel nog en een fijn weekend toegewenst.
Joey Rigaldo (13:45, 11 mrt 2014)
Nice website! Got a lot of livebearers myself. Recently into swordtails wildstrains. Take care Joey from New York City
Froukje Leerveld (19:49, 29 jan 2014)
Ik heb genoten van de workshop van vorige week. Stond versteld van jouw kennis. Ik heb geen boek meer nodig met jou erbij. Grinnik! Dank je wel voor de 3 uurtjes wijsheid. De groetjes van ons 8-tal
Giovanni Diloso (20:22, 27 jan 2014)
Hallo, Wir haben uns auf die Heimtiermesse in Berlin mal gesprochen. Ich war mit meinem Sohn zum Endlerchampionat. Habe leider keine Fische gekauft aber ich habe mich trotzdem amusiert. War sehr nett und interessant worüber wir gesprochen haben mit einander. Ich werde gern mal mehr lesen über Endlern. Danke für das Vergnügen. Grüße aus Berlin. Giovanni Diloso
wayne m wright (11:24, 11 jan 2014)
I was on facebook and noticed your site from a brasilian post. I live in Manaus brasil and am English. a lover of livebearers and other aquarium fish. I have here wild guppies from the region including the wild sex reversed females that are common in the polluted city waters. have a look at my facebook to see some photos of them and other local fish I keep in my fish house (88 aquariums at the moment and growing)I am a specialist in toothcarps ie livebearers and killifish
Frank Reyes (0:37, 17 dec 2013)
Heard about your illness. Tom Blaisley told me about it. Me and my family are wishing you a good recovery. We keep you in our prayers. Do you still have time to spend time on your fish with all the hospital stuff? Hope someone helps you out. God bless The Reyes family
Travis Furland (1:02, 14 nov 2013)
I like your vision within this field. I totally agree the way you keep your fish. You gave me brilliant ideas to work with. Keep up the good work! A friendly hi from Preston, Idaho
Sabine Holstack (1:33, 13 nov 2013)
Hallo, du warst doch auch beim dem Endler Championat in Berlin?
betta splendens almelo (14:02, 27 okt 2013)
hallo een vraag geef jij ook lezingen zo ja wil je dan contact met mij opnemen betta splendens almelo daar sta ik wel op gr cor de secretaris we hebben elkaar pas nog gesproken bij betta
Rolf Bregenbauer (1:35, 20 okt 2013)
Hallo Stan, Wir haben gerade vernommen das du schon wieder im Krankenhaus verkehrst. Gute Besserung zugewünscht von deine Aquariumfreunde aus Braunschweig.
Daniël Hogegrave (17:02, 13 sep 2013)
Dag, Ik heb afgelopen maand 4 soorten endlers bij u gekocht in Arcen. Vernam dat u aankomend weekend in Den Hoorn staat met de kraam. Dat is niet al te ver van mij vandaan. Zou ik op mijn naam 8 paar blue stars en 4 paar poecilia obscura bij u mogen bestellen? Ik was diegene met die fraaie cowboyhoed op, die maar geen keuze kon maken. Hahaha. Ben helemaal tevreden over de kwaliteit van de vissen die ik bij u aangeschaft heb. Ik probeer rond 11 uur bij u te zijn. Met vriendelijke dank, Daniël
Heike Brühml (20:18, 25 aug 2013)
hallo, Danke für die schöne Endler. Alle 5 Pärchen sehen noch immer toll aus. Die Fahrt von 140km nach Arcen war sehr die Mühe wert. Die Koi warn auch zauberhaft aber die kosten etwas mehr!hahaha! Komme nächstes Jahr gern noch mal vorbei. Tschüss!
Chrisje Dumas (0:46, 24 aug 2013)
Hallo Stan, Wij zijn bij jou aan de stand geweest op de Holland Koi Show in Arcen dit weekend. Onze complimenten hoe je de stand had en hoe je in jouw eentje niet alleen jouw stand runde maar ook nog bijsprong bij de stand naast jou. En dat met die drukte van mensen in de tent. Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe visjes die we bij jou gekocht hebben. Dank je wel. Wij zullen jou beursagenda in de gaten houden. Vriendelijke groet, Chrisje & Rob
Ytje Grovenstein (11:34, 21 aug 2013)
Hi Stan, ik ben net een nieuw aquarium aan het opstarten en wil graag beginnen met een paar mooie guppen, ik woon in de buurt van Hengelo, mag ik eens langskomen of is dat wel heel brutaal. groetjes, Ytje
Erkan Culun (0:45, 9 jul 2013)
Saw your website passing through on a turkish forum. We have seen a photo of the tuxedo endler. Do you sell such fish also to turkey? Great website you have. Good greating from turkey.
Kim (1:56, 11 jun 2013)
Hi Stan, greetings from Los Angeles. Great site, tons of awesome photos and info. Thanks for sharing this and your adventures, and for inspiring some new and different ways for readers to enjoy our fish. Keep up the great work.
Arjan Klaver (12:01, 2 jun 2013)
Een goeiemorgen, Ik ben samen met mijn vader bij u aan de stand geweest in den haag. Ik heb toen drie potjes gekocht met paartjes endlers. Wat zijn ze moooi in de bak op kleur gekomen. Staat u binnenkort weer ergens in de buurt van den haag? Of rond rotterdam waar wij wonen? met vriendelijke groeten, familie klaver.
Shareef Fizu (1:36, 2 jun 2013)
Hoi, ik heb vorige week zaterdag bij jou twee kweekgroepen aan endlers en een koppel lierstaart japan blue endlers gekocht. Ze doen het fantastisch en ik wilde hiervoor m'n complimenten graag overbrengen aan je. M'n vrouw en dochtertje zitten nu zo vaak voor de aquariums dat ik nu denk om weer een aquarium erbij aan te schaffen. Ik zou graag dan weer wat endlers bij je willen kopen. Denk wel dat het dan weer via een beursgelegenheid in de buurt moet gaan gebeuren vanwege de afstand. Ik zal jouw beursagenda in de gaten houden. Nogmaals dank voor de mooie endlers. En ik moest je de groeten doen van mijn vrouw. Groeten, Shareef
Jody Hanforth (14:44, 23 mei 2013)
Hello from Bronte (Ont.),Canada. What an interesting site you've got. I'm recently into endlers and wildguppies. I can just feel the love you bring into this hobby. Wish I had a collection like yours. Bye from a still cold Bronte Jody
Birgit Tadema (14:29, 23 mei 2013)
Hoi Stan, Ik hoorde dat je a.s. zaterdag in den haag op de aquaterra beurs staat. Komt mij goed uit want ik ga naar de pasar malam op het malieveld. Dan kan ik voortijds nog even naar jou toe. Ik heb nog wat belangstelling voor die crimson red scarlets van je. Zou je voor mij dan 5 koppels willen meenemen? Ik zal er rond een uur of 11 zijn. De andere endlers doen het ook nog heel goed. de groetjes (ook van mijn mams), birgit
Sheryl Boomsma (9:34, 17 mei 2013)
Hallo, Ik heb onlangs een groepje blue stars via mjn kennissen Jelle en Simone Geurstma van jou mogen ontvangen. Ben er helemaal toppie blij mee. Ze doen het ontzettend goed en hopelijk kweken ze bij mij ook snel aan. Jelle en Simone waren helemaal enthousiast over jouw bakken. Veel keus werd mij al verteld en ik hoop zelf een keer bij je langs te kunnen keren. Helaas zit ik nog met mijn ingegipste been. Ontzettend bedankt en ook voor de mooie prijs. Lieve groetjes, Sheryl
Elisheva Ades (16:50, 8 mrt 2013)
Shalom from Netanya,Israel Hi I'm Elisheva, 21 yrs old. I found your site when I came across a freshwater directory. At my place I have three tanks and in two of them I'm keeping mainly cichlids. In my basement I have a 15 gallon freshwater tank with several wildguppies. A real mix. Israel is also a upcoming country for freshwater fishbreeders. And I myself have also future plans for becoming a serious freshwater fishbreeder. But as a young female it's hard to establish this in a short time in Israel. Maybe I can learn a lot from breeders like you for instance. Hope we can stay in touch and I'll send you my contactinfo. God bless, Elisheva
Christine du Rumont (16:15, 8 mrt 2013)
Hello Stan, With great pleasure I have been watching your website and I like to compliment you with you effort. I am a devoted fishkeeper of livebearers and love how you have so much passion in your aquarium hobby. Love to see more of your work in this field. This website shows a lot of passion, love and devotion. I feel obligated to let you know this because I am also very devoted in this hobby. With warm regards from La Roch-sur-Yon, France Christine du Rumont
John en Marlies Heuvens (16:00, 8 mrt 2013)
Zeg, bedankt voor de pauwooggrondels, tuxedo en blonde endlers. Ze zwemmen heerlijk in ons aquarium. Wij hebben jouw advies opgevolgd en het ammoniakprobleem is nu geheel opgelost. Dank je wel! Mochten wij onverhoopt toch weer een probleem het aquarium krijgen dan komen wij weer bij jou te rade. Want zoals we al zeiden: aan het advies van een paar winkels die we bezocht hebben, daar hadden we dus helemaal niets aan. Het probleem werd alleen maar erger. Je vissen zien er overigens helemaal top en gezond uit. dat vind ik maar ik moest het nog uitdrukkelijk door Marlies aan jou doorgeven. We houden contact en vast een fijn weekend, John & Marlies
Saskia (0:00, 3 mrt 2013)
Hoi Stan, Bedankt voor de endler yellow sword en de luipaardgups. Je hebt een hele mooie verzameling met liefde voor de dieren. Top!! Bedankt ik en mijn man waren er blij mee.
chermaine vesters (0:53, 12 jan 2013)
met een dikke pluim voor jouw site. leuk gedaan en echt iets voor jou met al die visjes. dikke kus chermaine
D. Harding (23:20, 5 jan 2013)
My compliments on how you managed this all. Hope to have such knowledge some day. Just started keeping endlers. Take care, Darrin London, Ont, Canada
Gerrie Overslag (17:53, 5 jan 2013)
Hallo, ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de endlers die je hebt. Ik heb op aanraden van een vriend van me jouw website eens doorgenomen. Erg interessant en ik zou wel eens een kijkje willen nemen. Zelf heb ik 2 bakken met enkel japan blue endlers erin. Nu zag ik dat je ook de blue stars hebt. Ik heb jouw nummer gekregen van Robert Meijer. Ik bel je dit weekend wel even om een afspraak in te kunnen plannen. Mvr.gr., Gerrie Overslag
Annette Huiser (1:01, 22 dec 2012)
Dag Stan, na wat gezoek toch jouw website gevonden. De advertentie op marktplaats was gemakkelijker gevonden. Dank je wel voor flamingo pingu's. Ze zijn zo mooi, he. Hier in Hooghalen vind je ze niet. Was het ritje waard hoor. Fijne feestdagen nog. Die van ons kunnen niet meer kapot. Vriendelijke groeten, Annette
Trent Graysburn (0:44, 22 dec 2012)
Awesome site!!! Been looking for some types of endlers. Crossed your site while surfing the net. Just wanna ask you if you'd shipp fish over to the US by request? I can send you my email address for confirmation if you like. I'll use your contactform. Hope to hear from you soon Take care, Trent from Peoria, Illinois
Quinn Ravensworth (0:16, 9 dec 2012)
I like to thank you once again for the shipped fish. They've arrived safe and sound. I was a kind of worried with this cold if they'd survive. Fortunately, you used heatpacks and a good quality of insulation in this polystyrene box. Proud to be the new owner of these new strains of red scarlets. I love the blond version and the black patterns on the crimsons. Thank you again. And next time I'll wait till it gets warmer again before shipping. A good cheer from Templemore, Ireland
Britt Kempkens (0:21, 1 dec 2012)
voordat ik het vergeet. je mag ook wel bij ons kijken als je dat leuk lijkt. Stuur jou ons adres wel via het contactformulier. doei, britt
Britt Kempkens (0:15, 1 dec 2012)
hi stan, ik kan natuurlijk niet achterblijven als m'n lieve maatje jou schrijft. Ze heeft gelijk, wij waarderen het heel erg hoe jij ons hebt ontvangen. Geen vooroordelen. Je bent echt een fijn persoon om mee te praten los van de vissen en zo. maar ook ik dank je voor de visjes. Ze zijn echt prachtig om te zien. Andere stellen als ons houden vaak van katten en/of honden maar wij van vissen. Volgende keer wat tuxedo endlers van je? nu maar eens de staecks en de blonde red scarlets op kweek zien te krijgen. Lieve groetjes van ons. britt en stella
Stella Voorde (0:04, 1 dec 2012)
Hoi Stan, dank je wel dat we bij je mochten komen kijken en fijn dat we eindelijk wat nieuwe endlers kunnen toevoegen aan onze collectie. Britt vond het ook te gek. Je hebt meer soorten als gedacht en we komen nog terug. Fijn dat je ook zo openminded bent. Een zeer bijzonder goed voor een mens. Dank je. Lieve groeten van ons, Stella en Britt
hetty uit enschede (16:53, 3 okt 2012)
Woooow wat een liefde straalt hiervan af jongen. Ik heb een paar vissen gekend die heel gelukkig mogen zijn bij jou terecht te zijn gekomen. Liefs Hetty ;-)
Hermann Raetkhe (19:46, 19 sep 2012)
Schönen Gruß aus Ischgl, Österreich. Glaub' daß ich ihnen schon vorher getroffen habe irgendwo auf'm Forum. Und da sah ich den Link und hab' mal rumgeschaut. Die Website enthalt sehr interessante Information über Lebengebärende Zahnkärpflinge. Können wir etwas näher kommen per Email? Ich sah die Limegreen Endler und bin interessiert in den. Ich nütze mir das Kontaktformular aus und gebe ihnen meine Emailadresse. Servus, Hermann Raetkhe
Saskia Grundels (13:49, 19 sep 2012)
Hoi, ik had een link gekregen van een vriendin van me. Zij is net als mij helemaal lyrisch van endlers. Jij zou ze kweken en kunnen wij per email contact krijgen? Ik heb je site bekeken en interessant hoor. Groetjes uit middelburg, Sas
Christian Vandergaerd (0:55, 17 sep 2012)
Een zeer goedenavond Stan, Ik had het genoegen gehad om uw kraam te bezoeken op de ectotherma in barneveld. Waarvoor mijn complimenten voor uw kraam. Het zag er zeer proper en professioneel uit. Ik heb 2 potten met limegreen endlers bij u gekocht en heb waarachtig nu zo'n twintigtal jonge visjes rondzwemmen. Ik ben er zeer content mee en zou graag op de hoogte willen blijven waar u zoal op een beurs zult gaan staan. Met enige beleefdheid zou ik u bijzonder willen verzoeken om andersoortige endlers bij u te mogen reserveren. U heeft een hele brede kennis van zaken en topkwaliteit aan vis. Ik heb uw businesscard laten zien aan vrienden van mij die zich ook graag bij u zullen gaan melden. Ik ben woonachtig in Lanaken (B) en als u in de buurt verkeerd op een beurs bijvoorbeeld in Gent of Antwerpen dan verneem ik dat graag van u. Met vriendelijke groet uit Lanaken. Christian Vandergaerd
Jordy Belders (0:32, 17 sep 2012)
Hoi Stan, Ik heb net wat op jouw andere site gezet. Wij willen jou nog bedanken voor de blonde endlers die je ons geleverd hebt. Echt plaatjes in de bak hoor. Het was de moeite waard om naar barneveld af te reizen. Wij vonden dat je best veel op jouw stand had liggen. Leek wel een complete winkel man! Je laat wel zien dat je serieus een beurs op gaat. Onze complimenten hoe alles erbij stond. En dan die spandoek. dat vonden wij beiden heel gaaf. De vissen zwemmen nog steeds heel erg mooi erbij en wij willen absoluut nog een bak aanschaffen en we willen alleen nog maar bij jou de endlers kopen. De staeck endlers en de red panther hybriden hebben onze aandacht getrokken. Echte plaatjes kerel! We zien en spreken elkaar weer snel. De groetjes van ons, jordy en pascalle
Dennis (22:56, 2 aug 2012)
Hallo, Mooie site,doen de tricolors het nog goed. groetjes dennis
holland (14:25, 24 jun 2012)
Am from holland but your site is bautifull. I like your site
RalfP (10:50, 1 mei 2012)
Thank you very much for your informative site. While I am mostly keeping saltwater animals, I do also keep a strain of cumana wilds, that I got as F1s. I divided it into 2 strains to develop two independent gene pools, being able to cross them later to keep gene diversity up. In my efforts in searching for different keeping methods, to differ the two strains as much as possible, I came across your site. Well, I guess one of my strains will live outdoor this summer! Best regards from Germany, Hamburg, Ralf
Ilse (15:22, 30 apr 2012)
Hai, Deze site is heel mooi! Ik heb zelf een site, voor het goede doel, ik zamel geld in voor WNF en SOS STRAYS. Bedankt voor het lezen, Ilse (beheerder van goede doelen site)
Aqua Vre (17:31, 12 apr 2012)
Geachte dame/heer, Op zaterdag 19 mei 2012 organiseert Aqua vre een aqua/terra beurs “de Vrebeurs”. Omdat wij nog enkele meters tafel overhebben bieden wij u de kans om tegen een gereduceerd tarief uw bedrijf te promoten en uw handelswaar aan de man te brengen. Dit houd in dat u geen 10 euro de meter betaald maar 5 euro per meter. Mocht u interesse hebben of nog vragen kunt u contact op nemen met dhr. Adams op telefoonnummer 0318-643267 (liefst na 18:00 uur) of via mail met aas@chello.nl Met vriendelijke groet, De beurscommissie.
René Jørgensen (22:38, 14 mrt 2012)
Hi Stan, greetings from Denmark. Very nice Endlers you have, I enjoy watching your pictures.
ThorstenW (18:46, 19 feb 2012)
guten abend und liebe grüsse aus hildesheim, du hast eine wunderschöne homepage - sehr beeindruckend und sehr interessant :-) :-) gute arbeit !!!! gvlg, thorsten
Coby (21:20, 7 feb 2012)
Heey Stan, een indrukwekkend verhaal op je homepage over je reizen, ik ben het helemaal met je eens wat betreft hybriden dat dat in de natuur ook gewoon gebeurt, anders zouden er niet zoveel (nieuwe) soorten zijn.:)) Dat wilde ik nog even zeggen. Groetjes, Coby.
Coby (21:06, 7 feb 2012)
Hoi Stan, bedankt voor je bericht in mijn gastenboek. Wat leuk dat je dezelfde hobby's hebt, ook toevallig.:)) 2 heel verschillende dingen aquaria en brocante, maar wel allebei gaaf:)) Ga je nog naar het Vivarium? Groetjes, Coby. www.parelsuitmalawi.nl
dave (0:46, 27 jan 2012)
echt n mooié site . erg veel nuttige informatie,erg intresant,heb er met plezier naar gekeken . SUPER !!!
Sandy~ (1:56, 25 jan 2012)
Very nice web page my friend!
Harry (8:22, 15 jan 2012)
Hoi, Ik las je bericht op Vissenpraatjes, dus ik dacht ik kom even kijken. Mooie site! Succes verder.
kaat (16:31, 24 dec 2011)
dank u dat je een bericht stuurt ik ben je dankbaar
kaat (15:53, 23 dec 2011)
mooie site ik heb ook een site c-you simpsite stuur jij een bericht naar mij dat jij mijn site ook mooi vind of niet mooi vind dank u alvast
deradiositevanmotje.simpsite.nl (20:32, 15 dec 2011)
Hoi Stan, Haha, maak niet uit van dat woordje 'Kerel' Foutjes maken we allemaal. Maar sommige vissen zijn glad en als je een vis vast houd heb je kans dat de vis weg glijd uit je handen, Maar ik snap je wel met die net want als je een vis tepakken hebt kun je hem gelijk in het net doen, Maar wat doe je het liefst dan met die vissen die je gevangen hebt? Groetjes Mootje
deradiositevanmotje.simpsite.nl (21:01, 13 dec 2011)
Hoi Stan, Jij ook bedankt voor een krabbeltje :D. Nou nog ff een vraag nadat ik dacht dat je aleen Engels sprak dacht ik dus dat je ik je niks kan vragen maar via het Krabbel DUS wel :D dus ik heb een vraagje voo je: Als je een soort vis liefhebber bent Vis je zelf ook vissen in rivieren of ergens anders? Groertjes, Mootje
deradiositevanmotje.simpsite.nl (21:59, 10 dec 2011)
Leuke site man ga zo door man Check ff mijn website!: deradiositevanmotje.simpsite.nl
Jorien (21:11, 24 aug 2011)
Hey Stan, Leuk deze site tja we hebben ook vissen gehad mooie koikarpers maar door verhuizing moesten ze weg het zijn wel wat andere vissen die jij er op hebt staan. Appart maar mooi veel sucses met je site. Gr Jorien.
Gina (22:13, 19 aug 2011)
hoi Stan.wat een mooie website heb je hier van gemaakt.schitterend gewoon.ik kan er uren naar kijken,ik hou er zelf ook van.mijn ouders hebben ook en aquarium gehad,met tropische vissen,heel mooi.van jou is het ook er mooi gein mekaar gezet alles erop en eraan.en ja jij zelf bent een natuur mens ,ik ook.ik hou erg veel van dieren.heb ook leguanen in het echt gezien van dichtbij.prachtig.mijn wens is om ooit ergens een mooie reis te maken waar ik de dieren mag bewonderen.ik ben gek op dieren,en ook ik ben met dieren grootgebracht.Stan,bedankt voor de link,en ik ga hem zekers goed doornemen. baik dilakukan dan Anda benar-benar menghargai pekerjaan Anda. cinta Gina.xxx
Gea (16:29, 18 aug 2011)
Hey Stan Erg mooi opgezet en duidelijk heb zelf ook een aquarium en zal je site gebruiken als ik een tips nodig heb . Lieve groet Gea Zijl
wiljan (12:23, 15 aug 2011)
hee Stan, wat een superleuke en uitgebreide site heb je. ik blijf de guppys en levendbarende leuk vinden. kzal regelmatig je site in de gaten houden, met nieuwe dingen. veel succes met je hobby en de site. gr Wiljan
Willy Bijker (4:31, 19 jul 2011)
Hallo Stan. Je hebt me de link gestuurd via marktplaats. Ik denk dat we maar eens moeten mailen, want via MP is dat niks. Ik vindt je site erg mooi gedaan, en ik herken veel van jou in mezelf, als ik zo over de site heen lees. Ik heb het contactfomulier ingevuld, dus dan wacht ik je mail wel af, en dan kunnen we lekker over de hobby kletsen. Groeten, Willy.
Roelof & Anita (16:00, 11 jul 2011)
Hoi Stan, wat een mooie site heb jij gemaakt en fijn dat je aan ons hebt gedacht. Ik vind de site heel overzichtelijk en ook heel goed te begrijpen. Ik hoop dat het spoedig beter gaat met je gezondheid. Ik zie je waarschijnlijk spoedig. Vriendelijke groeten van Roelof & Anita.
Mady (20:23, 30 jun 2011)
Very touching to see your passion! Very nice website! And I want to say: thank you for being my friend! With Love & Light Mady
Harma (20:34, 26 jun 2011)
Hey Stan, Wat een goeie site! Ik heb een beginnetje gemaakt met bekijken. Erg mooi. groetjes Harma
Paul Uijttenboogaart (17:05, 26 jun 2011)
Leuk opgezette site. Ik zie wel dat iemand bezig is met dezelfde tik als ik. Succes met je hobby en met je gezondheid.